Berichten met de meeste reacties

  1. Het voordek — 1 reactie

Berichten van deze auteur

Roerbladen

De roerbladen bleken ingewaterd en de assen aan de onderkant krom. Veel energie verspild met het slopen van de ouder roerbladen om de assen opnieuw te kunnen gebruiken. Uiteindelijk nieuwe rvs roerbladen laten maken en nieuwe assen.

Onderwaterschip

Het onderwaterschip is geheel kaal gehaald. Met krabber en stofzuiger. Vervolgens geschuurd en in 4 lagen epoxyverf gezet. Daarna was het klaar voor de antifouling.

Schilderwerk

Omdat er nog tijd over was dat het schip in de (verwarmde) loods stond heb ik besloten het gehele schip te schilderen.Gelukkig had ik hierbij vaak hulp.

De kuip

De vloerluiken in de kuip moeten (gedeeltelijk) worden vervangen. Vooral op de hoeken zijn ze ingewaterd en rot. Uiteindelijk besloten alle vloerluiken te vervangen en nieuw te maken.  

Het voordek

In het voordek en speciaal rond de luiken is het dek ingewaterd en rot. Vooral rond de ankerlier. Ook zijn een aantal luiken is rot en moeten vervangen. De zaag in het dek gezet en daar bleek dat ook de voorbalk in het midden onherstelbaar aangetast was dat ook deze moest worden vervangen. Dat was …

Lees verder

De ramen

De ramen aan bakboord lekken. Het hout is plaatselijk ingewaterd en rot. Er zit niets anders op dan de gehele zijkant eruit te zagen en een nieuw frame te maken voor de ramen. Dat wordt vervolgens op maat gemaakt en met epoxy en glasvezel opnieuw in de opbouw gelijmd.  

De Kielen

Ik heb lang nagedacht over de kielen. Repareren of nieuwe kielen maken? De verschillende vrienden/experts/botenbouwers waren het niet met elkaar eens. Door de (thuis)bouwer van de cat zijn de kielen ongeveer midden onder de romp gezet. Nadat de enkele motor vervangen was door 2 Solè mini 26PK met saildrive kantelde het schip bij droogvallen achterover …

Lees verder